Leidinggeven aan professionals. Niet nodig of anders?

Leidinggeven aan professionals is één van de boeiendste dingen die er bestaat, maar ook één van de moeilijkste. Het vraagt immers specifieke competenties, een specifieke managementstijl en bijzondere organisatorische voorwaarden. Maar wat houdt dat dan precies in?

"Leidinggeven aan professionals? NIET DOEN!” Zo luidt de niet mis te verstane titel van één van de meest interessante managementboeken die de laatste jaren is verschenen.
We kunnen er niet om heen dat vele werkvloeren, anno 2011, meer en meer bevolkt wordt door hooggeschoolde, sterk op hun autonomie gestelde medewerkers die een ANDERE stijl van leidinggeven vragen.

Wat

In deze opleiding wordt dieper ingegaan op het specifieke van leidinggeven aan professionals. Veel opleidingen over leidinggeven of leiderschapsstijlen staan immers onvoldoende stil bij de specificiteit van leidinggeven aan dit ‘type’ medewerkers. We zoomen ook in op de organisatorische voorwaarden die vervuld ‘moeten’ worden in dergelijke organisaties of teams.

Aanpak

Een boeiende opleiding over een actueel thema. De opleiding is geïnspireerd op het werk van Henry Mintzberg en Matthieu Weggeman.

Voor wie

Voor leidinggevenden die een team van hooggeschoolde professionals (maatschappelijke werkers, verplegers, onderzoekers, leerkrachten, accountants, opvoeders, consultants, …) aansturen en die:

  • bereid zijn, kritisch na te denken over de wijze waarop zij leidinggeven en over een organisatorische context die past bij de eigenheid van hun organisatie, team of afdeling
  • op zoek zijn naar een duidelijke kapstok om de specificiteit van leidinggeven aan hooggeschoolde medewerkers aan op te hangen;
  • gebaat zijn bij praktische aanbevelingen om hun leiderschapsstijl naar een hoger niveau hoger te tillen.

Contact

Voor een vrijblijvende offerte of praktische en inhoudelijke vragen kan je terecht op academy@mentorvzw.be of via +32 (0)56 23 72 80