Workshops in samenwerking met Horeca Vorming Vlaanderen

Tijdens de opleiding keukenhulp is er een nauwe samenwerking met Horeca Vorming Vlaanderen.
Horeca Vorming (Centrum voor Vorming en Vervolmaking in de Horecasector) is een initiatief van de sociale partners in de horecasector (pc 302); de werknemersorganisaties ABVV-Voeding-Horeca-Diensten, de CCVD-Voeding en Hotel en de werkgeversorganisaties FED. Ho.Re.Ca Brussel, FED. Ho.Re.Ca Vlaanderen en FED. Ho.Re.Ca Wallonië.

Vanuit Horeca Vorming Vlaanderen vindt men het belangrijk om cursisten die de opleiding keukenhulp hebben gevolgd, te blijven ondersteunen en coachen na de opleiding. Om die reden werd een pakket ontwikkeld met een aantal workshops om de kennis en vaardigheden van de deelnemers van de beroepsopleiding te versterken.

Er werden een 4-tal workshops geselecteerd die zouden gegeven worden door professionelen. Zo zaten er 2 technische workshops in (Seizoenskoken en creatieve slaatjes) alsook 2 workshops om de zachte vaardigheden verder te ontwikkelen (Hoe omgaan met stress en hoe omgaan met collega’s). Deze workshops waren bedoeld voor de 4 beroepsopleidingen keukenhulp in West-Vlaanderen (Kortrijk, Brugge, Middelkerke en Oostende). Vanuit de verschillende opleiding werden mensen toegeleid naar de workshops. Deze workshops waren zeer boeiend en de ex-cursisten waren dan ook laaiend enthousiast over de opleidingen.
Naast deze extra opleidingen bedoeld voor onze ex-cursisten heeft horecavorming ook een ruim aanbod aan opleidingen voor mensen die in de sector werken. Deze opleidingen vind je terug via deze link