Cursiste opleiding keukenhulp start eigen zaak

Marijke Ameye, oprichtster en bezielster achter Veggieboem! studeerde af als Sociaal Cultureel Werker.
Na een 14-tal jaren als medewerker en diensthoofd van de Izegemse Jeugddienst en het JOC (Jongeren Ontmoetings Centrum) besloot zij om haar twee grote passies te combineren, nl. het vegetarisch koken en het werken met en voor kinderen en jongeren.
Om die carrièremove op een goede manier voor te bereiden, volgde Marijke onder andere de opleiding Keukenhulp (V.O.R.K.) via Mentor vzw.
Via deze opleiding is de ervaring met koken in huiselijke kring uitgebreid naar een kennismaking met de professionele keuken. Gedurende de opleiding keukenhulp was een stageperiode voorzien. Tijdens een 5 weken durende stage in het vegetarische restaurant Avalon in Gent, stak Marijke heel wat op van chef Kevin Storms en het ganse keukenteam.
Na haar opleiding binnen Mentor volgde Marijke nog enkele andere opleidingen om haar praktische kennis rond het werken in de keuken uit te breiden.
Op 25 januari 2013 behaalde Marijke haar getuigschrift over de beroepsbekwaamheid van ‘Restaurateur of Traiteur-Banketaannemer’ = officiële koksdiploma en vestigingsattest. Daarnaast startte Marijke in januari 2013 ook met een 18-maanden durend traject om vanuit de werkloosheid een eigen zaak op te starten via het project Gusto.

Het resultaat van haar vele harde werk vind je terug op www.veggieboem.be

Vanuit Mentor wensen we Marijke alvast heel veel succes met het uitbouwen van haar zelfstandige zaak!!