Professionele loopbaanbegeleiding met
een creatieve twist!

 

Waarom loopbaanbegeleiding volgen?

Ik zou weleens iets anders willen maar wat? Hoe vind ik meer plezier/energie in mijn werk? Waar ben ik goed in en hoe kan ik dat inzetten? Ik wil graag mijn work/life balance eens onder de loep nemen. Ik wil graag een paar uur me-time om eens rustig stil te staan bij mijn job.

 

(H)erken je jezelf?

Wil je een persoonlijke en professionele begeleiding zodat je de keuze kan maken die het beste bij jouw wensen, noden en jouw leven past? Neem contact met onze loopbaancoaches.
 

 

Onze loopbaancoaches

 • warm en integer
 • speelse out of the box denkers/doeners met een ruim arsenaal aan creatieve tools
 • concrete aanpak en maatwerk
 • rijke werk- en levenservaring
 • ruime kennis van wetenschappelijk onderbouwde methodieken

 

Els
Els geeft vertrouwen en straalt rust en warmte uit. Ze heeft oog voor kleine nuances, legt interessante verbanden en laat je verschillende viewpoints zien. Ze zoekt steeds naar een goeie balans tussen uitdaging en veiligheid. Vrijheid, schoonheid en eerlijkheid zijn de fundamenten van haar begeleidershouding. Els koppelt ervaring aan gevoel. Met haar sterke to-the-point vragen sta je écht stil bij jezelf.
Haar favoriete coachingstool: little people à la Slinkachu.
 
In een notendop:

 • Studeerde psychologie, drama en fotografie.
 • Jaren ervaring als (gecertifieerd) loopbaanbegeleider en in HR
 • Medebedenker van CREActief (innovatief project met creatieve media voor werkzoekenden)
 • Assistent loopbaanontwikkeling, handelswetenschappen KULeuven

 

Rolf
Rolf combineert zijn heerlijke gevoel voor humor met een bak vol ervaring en degelijkheid. Daardoor voel je je direct op je gemak bij hem. Rolf laat je heel erg jezelf zijn en vertrekt steeds vanuit jouw vraag en situatie zonder oordeel of eis. Rolf kan heerlijk meegaan in een speelse out of the box fantasie maar brengt je steeds weer zachtjes met de voeten op de grond.
Zijn favoriete coachingstool: metaforen & storytelling.
 
In een notendop:

 • Studeerde Sociaal cultureel werk, muziektherapie en kunst en cultuur.
 • Jaren ervaring in het creatief ondersteunen van (interne) processen.
 • Medebedenker van CREActief (innovatief project met creatieve media voor werkzoekenden)

 

 

Zet je eigen loopbaanpad uit, met al je zintuigen op scherp!

Heb je zin om niet alleen in je hoofd maar ook op een ontspannen, intuïtieve manier tot ‘inzichten’ te komen? Laat je op een speelse manier inspireren. Vanuit je hart en je buik kom je op jouw tempo tot de essentie. Zo maak je verbinding met jezelf en de arbeidsmarkt waarvoor jij van betekenis wil zijn. Op het einde van elke sessie leggen we jouw ervaringen en inzichten vast in een zintuiglijke verankering. We koppelen telkens terug naar een wetenschappelijk onderbouwd model dat je achteraf als een handige tool kan meenemen.
 
    

 

Jouw persoonlijke loopbaanbegeleiding!

Een persoonlijke, warme aanpak met een creatieve twist op jouw maat en tempo.
Een professionele loopbaancoach is jouw klankbord en structureert en visualiseert wat je drijft, wat jouw kernkwaliteiten zijn en wat de ‘ideale’ omstandigheden zijn waarin jij het beste tot je recht komt.

  

 

Een concreet loopbaandoel en een persoonlijk ontwikkelingsplan

Nu je (nog beter) weet wie je bent en wat je wil, zetten we in een persoonlijk ontwikkelingsplan samen haalbare acties uit om je doel te bereiken: wat zou je graag veranderen/behouden in je huidige werksituatie? Of beslis je om je te heroriënteren? Zo kan je de beste versie van jezelf in de arbeidsmarkt zetten.

 

Kom je in aanmerking voor loopbaancheques?

Als je werknemer of zelfstandige bent met minstens 7 jaar werkervaring heb je recht op loopbaancheques. Ook als je in ziekteverlof bent kan je loopbaanbegeleiding volgen. Om de 6 jaar kan je 2 loopbaancheques van 4 uur en 3 uur ( in totaal 7 uur) aanvragen. Jouw eigen bijdrage is slechts 40 euro per cheque. Loopbaancheques kan je bestellen bij de VDAB door te bellen naar het nummer 0800/30 700 of via www.vdab.be. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het aanvragen van jouw loopbaancheques!

 

Waar kan je ons vinden?

De begeleiding kan doorgaan bij Mentor vzw in Kortrijk of Gent.
Mentor vzw, Budastraat 27 Kortrijk
De Punt, Kerkstraat 108 Gentbrugge

 

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

We maken kennis en bespreken samen jouw loopbaanvraag. We tonen je onze specifieke aanpak met een creatieve twist. Op basis van dit gesprek beslis je zelf of loopbaanbegeleiding iets voor jou is. Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend informatief gesprek?
 
Laat het ons weten !


 

Contact

Mentor vzw
Budastraat 27
8500 KORTRIJK
 
tel.: +32 (0)56 26 44 34
fax: +32 (0)56 26 44 35
info@mentorvzw.be 

Katrien:
‘Het “doen” en “ervaren” stonden centraal tijdens de oefeningen. Ik kon mijn gevoelens uiten op een laagdrempelige manier, onafhankelijk van verbale communicatie. De druk om te spreken viel daardoor weg en voor mij voelde dit als enorm bevrijdend. Ik koos intuïtief beelden en doorheen de sessie kreeg ik meer inzicht en een totaal andere kijk op mijn gedachten en ervaringen. Het gewaarworden van de kracht van deze begeleidingsvorm was zeer bijzonder.’

Karlien:
‘Zaken waar ik mee vast zat, kregen door de creatieve oefeningen terug handvatten. In vergelijking met de klassieke loopbaanbegeleiding die ik ooit volgde, leidde deze insteek veel meer tot echte, bullshit-free inzichten. Ik kon sneller contact maken met mezelf. Door op een andere manier naar mijn loopbaanvraag te kijken, kwam ik veel sneller tot de essentie. Ook de begeleiding van de coach vond ik een echte meerwaarde. Het proces volgt mij en niet andersom.’

Manu:
‘De zintuiglijke info gaf me een boost aan inspiratie om ‘de essentie’ terug vast te grijpen. ‘De essentie’ die in het ritme van ‘de dagdagelijkse kruissnelheid’ dikwijls bewust of onbewust opzij wordt geduwd. Ik leerde mezelf beter kennen, voelde mijn horizon verruimen en voelde me sterker in mijn schoenen en in mijn waarden.’

Marijke:
‘Het materiaal/de ‘tools’ zijn origineel en mooi. We kwamen vrij snel tot omschrijvingen waarin ik mezelf herkende. Via een aantal zintuigen (ruiken en zien) kwamen er bijna intuïtief kenmerken en eigenschappen naar boven. Wel handig dat de coach deze krijtlijnen ook op papier noteert. Een paar dagen later had ik een kennismakend gesprek met een mogelijks nieuwe opdrachtgever en ik heb de notities meegenomen. Ik voelde mij zelfzekerder. Als je een scherper beeld hebt van jezelf en jouw wensen vertaalt zich dat ongetwijfeld in een sterkere versie van jezelf.