Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding bij Mentor

Is loopbaanbegeleiding iets voor jou? Is het tijd voor een nieuwe carrièrestap? Ben je benieuwd welke mogelijkheden de arbeidsmarkt voor jou nog in petto heeft? Wil je een professioneel advies over de job van je leven en waar je die kan vinden? Wil je meer voldoening halen uit je huidige job? Volg dan loopbaanbegeleiding bij Mentor!

Loopbaanbegeleiding is bij niemand hetzelfde

Mensen zijn ieder uniek met een eigen kijk op de wereld. Tijdens diverse gesprekken wordt op maat van jouw specifieke loopbaanvragen gewerkt. Hierbij geven we je de kans om stil te staan bij je loopbaan, de plaats van je job in je leven, je sterke kanten, je passies, opleidingen,…. Dit onder professionele begeleiding van een loopbaancoach. Doorheen de gesprekken is je loopbaancoach een klankbord voor al je vragen en reikt deze de juiste instrumenten aan om tot inzichten te komen.

Intakegesprek

Loopbaanbegeleiding begint met een oriënterend gesprek. We maken kennis, toetsen de verwachtingen af en analyseren je vraag. Op basis van dit gesprek beslis je of loopbaanbegeleiding iets voor jou is. We bespreken samen met jou onze op maat uitgewerkte aanpak.

Opmaken van een persoonlijk profiel

Wanneer je beslist om over te gaan tot loopbaanbegeleiding zoek je samen met je coach uit wat je loopbaandoel is. Via gesprekken, huiswerkopdrachten, inzichtgevende methodieken en oefeningen bekijken we samen wat je interesses, talenten en vaardigheden zijn. Op deze wijze, maar ook door feedback uit de eigen omgeving ontwikkelen we een helder beeld van wie je bent, wat je kan en wat je wil. Een deel van de begeleiding bestaat uit het verkrijgen van inzicht in jezelf, maar daarnaast zoeken we eveneens naar het effect van je eigen gedrag op bepaalde situaties vb. het ontdekken van patronen, waardoor het bijvoorbeeld in een vroegere werksituatie misging. De drie klassieke vragen: wie ben je, wat kan je en wat wil je krijgen nieuwe en soms gekende antwoorden. Je krijgt inzicht in je talenten en in wat belangrijk of minder belangrijk is in je loopbaan.

Bepalen van een loopbaandoel

Nadat je inzicht hebt in wie je bent en wat je wil, bepaal je wat je wenst te veranderen in je huidige werksituatie of beslis je om je te heroriënteren op de arbeidsmarkt. Je krijgt een duidelijker beeld welke jobs echt passend kunnen zijn in jouw situatie. Je coach helpt je bij het opmaken van keuzes en stuurt bij waar nodig.

Opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan

In dit plan geef je aan welke stappen je moet ondernemen om je doel te bereiken. We bekijken hoe je zelf invloed kan uitoefenen op je loopbaan en versterken een aantal competenties die daarvoor nodig zijn. Zo heb je niet alleen inzicht in wat je wilt, maar ook hoe je het kan bereiken.

Doelgroep

Alle werknemers en zelfstandigen met minstens 7 jaar of 84 maanden werkervaring, hebben recht op loopbaanbegeleiding met de loopbaancheques. Ook mensen die het moeilijker hebben op de arbeidsmarkt verdienen onze extra aandacht. Je kan per loopbaanbegeleidingstraject voor 4 uur begeleiding of voor 8 uur begeleiding kiezen. Per 4 uur professionele begeleiding, is je eigen bijdrage slechts 40 euro. Loopbaancheques kan je bestellen bij de VDAB door te bellen naar het nummer 0800/30 700 of via een aanvraag op hun website www.vdab.be. Je kan éénmaal om de zes jaar loopbaancheques aanvragen. Eén cheque is goed voor 4 uur coaching. De tweede loopbaancheque wordt voor elke burger beperkt tot 3 uur coaching. Voor 8 uur coaching heb je dus 2 cheques nodig. De loopbaancheques zijn 3 maanden geldig vanaf de uitgiftedatum. Neem gerust met ons vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag verder met het aanvragen van jouw loopbaancheques!

Onze troeven

‘Deskundigheid, integriteit, eigenheid, resultaat’

  • kennis op verschillende domeinen binnen HR waardoor onze medewerkers zicht hebben op tendensen binnen tal van uiteenlopende sectoren en brede ervaring hebben met coaching, opleiding en loopbaanadvies.
  • warme en persoonlijke aanpak
  • ruime ervaring met oriëntatie op de arbeidsmarkt
  • concrete aanpak, maatwerk
  • kennis van de arbeidsmarkt
  • wetenschappelijk onderbouwd werkmateriaal, methodieken
  • individuele, face-to-face begeleiding

Praktische info

De begeleiding kan doorgaan in onze vestiging: Budastraat 27, Kortrijk.

Maak een afspraak

Wenst u een afspraak te maken voor een vrijblijvend informatief gesprek? Vul dan onderstaand formulier in en dan contacteren wij u zo spoedig mogelijk.

Gegevens
Begeleiding
CAPTCHA

Wegens de vele spam inzendingen is het nodig om te controleren of dit formulier door een echte persoon is ingevuld.

Fill in the blank.