SUCCES als voorbeeld van ‘best practice’

Op dinsdag 9 oktober werden alle genomineerden voor een Regiostars Award in de categorie Inclusive Growth uitgenodigd om hun project voor te stellen aan de Regiostars-jury.
Deze onafhankelijke jury werd voorgezeten door Dhr. Luc Van Den Brande, voormalig voorzitter van het Europees Comité van de Regio's. Deze zitting ging door in kader van de 10de European Week of Regions and Cities te Brussel, tijdens de jaarlijkse Open Days.

SUCCES is één van de genomineerde projecten voor een Regiostars Award in de categorie Inclusive Growth en werd voorgesteld door Rachael Fulford, EU project officer bij Medway Council, en Justien Jonckheere, projectverantwoordelijke SUCCES bij Mentor vzw. Naast een mondelinge toelichting (zie voorbereidend document) werd het project vooral geduid aan de hand van een video met getuigenissen van mensen die met het project SUCCES in contact zijn gekomen.

Deze video kan je hier bekijken

 
 
Na deze presentaties werden alle finalisten uitgenodigd naar de persconferentie, waar Johannes Hahn, Europees commissaris voor regionaal beleid, het belang van de Regiostars Awards toelichtte:

"This is about providing an inspiration for other regions of Europe. You are the examples of best practice, a model for others and a demonstration of how an energetic, innovative and creative approach to using Regional Funds can deliver excellent results for local communities and business".

Mentor vzw en OCMW Kortrijk zijn samen met de Europese SUCCES-partners trots op de nominatie van het SUCCES-project en duimen alvast tot de bekendmaking van de winnaars in januari 2013.

Contact
Justien Jonckheere