Vacature: Taalcoach – jobcoach focus op regio’s Brugge en kust

Taalcoach – jobcoach
focus op regio’s Brugge en kust

contract onbepaalde duur – voltijds

Mentor versterkt de competenties van werkzoekenden en werknemers én ondersteunt werkgevers in het uitbouwen van een duurzaam loopbaanbeleid. Om deze missie te realiseren, is Mentor op zoek naar versterking voor het team.

Functie

Als taalcoach ondersteun je anderstaligen op de werkvloer en/of tijdens een opleiding die ze volgen. Je spijkert de kennis van hun Nederlands bij. Dit gebeurt erg praktijkgericht (volgens de ‘taal’ van de werkvloer) en ter plaatse (dus niet per se in een ‘leslokaal’). Je coacht hen individueel of in kleine groepjes.

Je fungeert ook als jobcoach: dus ook als er niet per se nood is aan talige ondersteuning inzake Nederlands, ben je paraat. Je begeleidt een werknemer die net opgestart is in een nieuwe job. Je bent het externe aanspreekpunt op het vlak van arbeidsattitudes en andere ‘soft skills’: communicatie, motivatie, omgaan met feedback, klantencontact, … Waar nodig verwijs je door naar andere diensten: bv. hulpverlening inzake (mentale) gezondheid, huisvesting, schuldenproblematiek.

Je ondersteunt hierbij ook de werkgever (zaakvoerder, leidinggevende en/of collega’s) in de inwerking van deze anderstalige en/of nieuwe werknemer.

Je werkt samen met partners, zowel intern (collega-coaches) en extern (werkgevers, VDAB, doorverwijzers, …).

Je staat zelf in voor de administratieve opvolging en registratie van de acties.

Profiel

Je hebt goesting om aan de slag te gaan met anderstaligen én met werkgevers. Je zoekt samen met de werknemer en werkgever naar een oplossing op maat.

Je gaat methodisch aan de slag inzake taal en arbeidsattitudes. Je werkt hierbij voldoende praktijkgericht zodat de aanpak de anderstalige en/of nieuwe werknemers en de werkgever aanspreekt.

Je bent communicatief sterk: je kan je vlot uitdrukken en kan je communicatiestijl aanpassen aan de verschillende doelgroepen, waarmee je dagdagelijks werkt: zowel werkgevers, werknemers op de werkvloer, werkzoekenden, …

Je bent klantgericht en zelfstandig, maar toch een teamspeler.

Je hebt oog voor kwaliteit. Je bent organisatorisch vaardig en kan zelfstandig werken. Daarnaast ben je administratief nauwkeurig.

Coaching is maatwerk, je bent creatief, flexibel (naar zowel inhoudelijke als praktische aanpak) en discreet. Opleiding & begeleiding in (kleine) groepen is deel van de job.

Je bent in het bezit van een rijbewijs B (idealiter kan je vlot beschikken over een wagen). Je hebt er geen probleem mee om je regelmatig te verplaatsen. Mentor gebruikt ook Cambio deelwagens.

Je hebt een goede kennis van Nederlands. Kan je je uit de slag trekken in het Frans of andere talen? Dat is een extra troef.

Als voorstander van inclusief ondernemen focussen wij op goesting, competenties & talenten en moedigen we ook mensen met een beperking of niet-Belgische origine aan om te solliciteren.

Aanbod

Je kan rekenen op een uitdagende job met ruime regelcapaciteit, zowel naar inhoud als naar werkuren. Je komt in een enthousiast team terecht met een 40-tal collega’s die je met plezier ondersteunen. Mentor heeft een vlakke structuur en staat onder meer gekend om zijn dynamiek.

Je coachings vinden hoofdzakelijk (maar niet altijd) plaats op externe locaties in regio rond Brugge en de kust. Je standplaats is in ons hoofdkantoor in Kortrijk. Je kan je steeds rechtstreeks van thuis naar de coachings verplaatsen en omgekeerd. Occasioneel thuiswerk is hierbij mogelijk.

Een voltijds contract van onbepaalde duur (een 4/5de tewerkstelling is bespreekbaar).

Verloning binnen PC329 B1C (na 6 jaar in dienst B1B). Relevante anciënniteit wordt gevaloriseerd.

Maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering.

Interesse?

Stuur ons je motivatiebrief en CV ten laatste 15/08/2021

Per mail naar info@mentorvzw.be

Te vermelden: ‘sollicitatie Taalcoach-jobcoach regio NWVL’

Wens je meer informatie over deze vacature? Bel Julie Dumolein (taalcoach / jobcoach) op 0473 86 27 31 (laat eventueel een spraakbericht na).