Conflicthantering voor ploegchefs

U geeft leiding op de werkvloer. Conflicten zijn dan ook niet abnormaal. Maar hoe gaat u er nóg beter mee om?

Wat?

Door de grotere diversiteit op de werkvloer ontstaan er vlugger conflicten op de werkvloer. Dit is voor een ploegchef, die ook voor het eindresultaat verantwoordelijk is, niet altijd even gemakkelijk om mee om te gaan. Door middel van deze praktische opleiding kan u als ploegchef op een constructieve manier leren omgaan met conflicten. U krijgt handvaten en praktische tips aangereikt om op een goede manier om te gaan met de verschillen van uw medewerkers. Inhoud sessies

Sessie 1:

  1. Inzicht in uw medewerkers
  2. Inzicht in conflicten a. Soorten conflicten b. Conflictstijlen c. Escalatieladder
  3. Inzicht in ontstaan van conflicten

Sessie 2:

  1. Omgaan met conflicten a. Feedback vs kritiek b. Omgaan met weerstand
  2. Mijn rol als ploegchef a. Communiceren b. Coachen c. Motiveren

Na deze workshop zal u … geleerd hebben / kunnen.

  • Diverse communicatiestijlen kennen
  • Op een constructieve manier kunnen omgaan met uw medewerkers
  • Weten hoe u best kan reageren tijdens conflicten
  • Enkele handvaten hebben om op een andere manier om te gaan met uw medewerkers.
  • U krijgt een neerslag van opleiding mee naar huis. Daarnaast wordt er een fiche voorzien waarop enkele tips worden weergegeven om nadien gemakkelijk naar terug te grijpen.

Hoe?

De opleiding is een combinatie van theorie en praktische oefeningen.

Voor wie?

U geeft leiding aan een groep mensen: u bent ploegchef, teamleider, werkvloerbegeleider… U kan een kapstok gebruiken om te leren omgaan met conflicten, zowel onderling tussen de medewerkers als conflicten met u als direct leidinggevende.

Docent

Claudia Fosselle is consultant bij Mentor. Ze begeleidt sociale economie bedrijven naar een optimaal personeelsbeleid. Ze heeft daarnaast ervaring in het begeleiden van medewerkers in functie van persoonlijke ontwikkeling en keuzes in de loopbaan. Ze ondersteunt ook begeleiders (‘coach the coach’). Deze opleiding wordt op maat van uw organisatie uitgewerkt.

Interesse?

Heeft u interesse in deze opleiding, of heeft u vragen hierover? Laat hier uw gegevens na. Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.


Prijs?

De prijs is afhankelijk van de concrete invulling (gewenste inhoud, eventuele voorkennis deelnemers, duur, e.d.). Deze invulling bepalen we in samenspraak met u, en is op maat van uw organisatie. Bent u een KMO? U kan 20% of 30% korting krijgen (afhankelijk van de grootte van uw KMO) Mentor is erkend dienstverlener in de KMO-portefeuille, pijler Opleiding (erkenningsnummer: DV.O104717).

Contact

Praktische en inhoudelijke vragen kan u stellen via academy@mentorvzw.be of via 056 26 44 34

Contact

Mentor vzw
Budastraat 27
8500 KORTRIJK
 
tel.: +32 (0)56 26 44 34
fax: +32 (0)56 26 44 35
info@mentorvzw.be