Hoe mijn medewerker doorstroomklaar maken?

Voor omkaderingsmedewerkers uit de sociale economie en werkervaring: beschutte / sociale werkplaatsen, lokale diensteneconomie, arbeidszorg, OCMW en andere tijdelijke werkervaring.

U wordt verwacht om (maximaal) in te zetten op doorstroom: van begeleid circuit (maatwerk/BW/SW, LDE, arbeidszorg, tijdelijke werkervaring, …) naar minder begeleiding en (liefst) naar het regulier circuit.

 • Hoe motiveer ik mijn medewerker tot doorstroom?
 • Hoe bereid ik mijn medewerker zo goed mogelijk voor?
 • Welke stappen kan ik allemaal ondernemen?

Zit u ook met één van deze vragen, dan helpt deze opleiding u bij het bieden van een antwoord.

Wat?

In deze interactieve opleiding komen volgende topics aan bod:

 • Wat is doorstroom en waarom hierop inzetten?
 • Wanneer starten met doorstroom?
 • Communicatie rond doorstroom
 • Coachen van medewerkers richting doorstroom.
 • In kaart brengen en aanpakken van struikelblokken voor doorstroom
 • Analyseren en verder coachen van loopbaangerichte talenten
 • Wat is de inhoud van een doorstroomtraject?
 • Op welke manier zet u een POP in, in functie van doorstroom?

Na deze vorming hebt u beter inzicht over hoe doorstroom mogelijk te maken bij uw medewerkers. U kan hierbij terugvallen op praktische tips en adviezen die u krijgt tijdens de opleiding.

Mentor begeleidde zelf een proefproject omtrent doorstroom (met steun van ESF). Mentor was ook de organisator van een lerend netwerk omtrent doorstroom, in opdracht van de Vlaamse minister van Sociale economie.

Mentor beschikt over het mandaat van VDAB om doorstroombegeleidingen uit te voeren. Mentor begeleidt momenteel doorstroomtrajecten vanuit BW, SW en LDE (met steun van ESF).

Voor wie?

Deze vorming is specifiek bedoeld voor iedereen die instaat om (al dan niet tijdelijke) medewerkers binnen maatwerk, LDE, arbeidszorg, OCMW of andere klaar te stomen om door te stromen. Dit zijn trajectbegeleiders, werkvloerbegeleiders, instructeurs, monitors, ploegbazen, …

Docent

Claudia Fosselle is coach bij Mentor vzw met ervaring in het begeleiden van medewerkers in functie van persoonlijke ontwikkeling en keuzes in hun loopbaan. Daarnaast coacht ze ook leidinggevenden (‘coach the coach’) en geeft zij tal van opleidingen op maat zoals conflicthantering, peter-meterschap, motiveren van medewerkers en sociale vaardigheden. Binnen de ESF-projecten rond doorstroom is zij doorstroombegeleider.


 

Interesse?
Heeft u interesse in deze opleiding, of heeft u vragen hierover? Laat hier uw gegevens na. Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.


Prijs?

De prijs is afhankelijk van de concrete invulling (gewenste inhoud, eventuele voorkennis deelnemers, duur, e.d.). Deze invulling bepalen we in samenspraak met u, en is op maat van uw organisatie.

Bent u een KMO? U kan 20% of 30% korting krijgen (afhankelijk van de grootte van uw KMO) Mentor is erkend dienstverlener in de KMO-portefeuille, pijler Opleiding (erkenningsnummer: DV.O104717).

Contact

Praktische en inhoudelijke vragen kan u stellen via academy@mentorvzw.be of via 056 26 44 34