Efficiënter en productiever werken in Excel

 

Je trekt je al aardig uit de slag met Excel maar toch voel je je beperkt in je mogelijkheden. Er zijn er heel wat functionaliteiten die je veel tijd kunnen besparen. Tijdens deze opleiding maak je kennis met handige Excel-tools die je helpen efficiënter en productiever te werken en je dagelijkse werkzaamheden in Excel te vereenvoudigen. Win tijd met deze praktische vorming!

 

Inhoud

  • Handige tips & tricks in Excel.
  • De vele mogelijkheden van Excel als database: sorteren, filteren, subtotalen, databasefuncties, voorwaardelijke opmaak, afdrukmogelijkheden, …
  • Draaitabel- & draaigrafieken: een krachtige tool om grote hoeveelheden gegevens (vb. een database) snel samen te vatten, te reorganiseren, te herrekenen en weer te geven in overzichtelijke schema’s. Met draaigrafieken kun je de gegevens uit de draaitabellen op een grafische manier voorstellen en presenteren.
  • Werken met 3D-verwijzingen voor het samenvatten van celwaarden die over meerdere werkbladen zijn verspreid.
  • De voornaamste formules en functies om berekeningen te vereenvoudigen.
  • Aanmaken van grafieken om rapporten en cijfermateriaal overzichtelijk en visueel aantrekkelijk te maken.
  • Integratie van Excel-tabellen/-grafieken in andere documenten (Word, PPT).
  • Instellen van gegevensvalidatie om te bepalen welk type gegevens in een cel kunnen worden ingevoerd. Het gebruik van gegevensvalidatie is vooral nuttig als u formulieren of werkbladen ontwerpt waarin andere gebruikers gegevens kunnen invoeren.

Aanpak

Mentor Academy hanteert bij deze opleiding een praktijkgerichte aanpak waarbij de lesstof groepsgewijs en stap voor stap wordt behandeld. Er wordt hierbij eveneens rekening gehouden met specifieke wensen van de deelnemers. Elke deelnemer kan meevolgen en -oefenen op een computer in ons leslokaal. Vóór de aanvang van de opleiding wordt d.m.v. een intakeformulier het aanwezige kennisniveau van de deelnemers bepaald en worden mogelijke knelpunten bevraagd.

Wie?

Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor personen die Excel regelmatig gebruiken voor hun dagelijkse werkzaamheden en die de finesses willen ontdekken hoe er nog efficiënter kan gewerkt worden. Een basiskennis van Excel is noodzakelijk.

Interesse?

Heeft u interesse in deze opleiding, of heeft u vragen hierover? Laat hier uw gegevens na. Wij contacteren u zo spoedig mogelijk.


Prijs?

De prijs is afhankelijk van de concrete invulling (gewenste inhoud, eventuele voorkennis deelnemers, duur, e.d.). Deze invulling bepalen we in samenspraak met u, en is op maat van uw organisatie. Bent u een KMO? U kan 20% of 30% korting krijgen (afhankelijk van de grootte van uw KMO) Mentor is erkend dienstverlener in de KMO-portefeuille, pijler Opleiding (erkenningsnummer: DV.O104717).

Contact

Praktische en inhoudelijke vragen kan u stellen via academy@mentorvzw.be of via 056 26 44 34