job- en taalcoaching op de werkvloer is voor ons een grote meerwaarde. Zowel voor onze klanten, als voor onze medewerkers, zijn dit belangrijke stappen in een samenwerkingsproces. Het bevordert de teamgeest en biedt perspectieven op een toekomst voor betrokkenen.

Frank Claerhout – Algemeen Directeur Zorg Kortrijk

 

Voor onze nieuwe werknemers die onvoldoende Nederlands spreken, biedt de taalcoaching een extra ondersteuning. De struikelblokken omtrent communicatie met de klanten worden in kaart gebracht en aangepakt. De coach maakt gebruik van taalmateriaal dat zeer dicht bij het werk staat van onze huishoudhulp. Hiervoor wordt bv. ons intern tijdschrift gebruikt. Indien de administratie omtrent loonbrief en veiligheidstips niet duidelijk zijn, kan de coach extra info geven. Wij zijn uitermate tevreden over de vlotte samenwerking en vinden dit een grote meerwaarde ter ondersteuning van onze anderstalige medewerkers.

Mieke Van Wassenhove – Coördinator Diensten aan Huis kantoor Brugge

 

Jobcoaching zoals wij hebben mogen ervaren betekent voor ons : Een objectieve, geschoolde tussenpersoon met een positieve energie voor zowel werkgever als werknemer. Tijdens de coaching doorziet de coach pijlsnel de werkpunten en kan deze zacht en neutraal vertalen tijdens een informaal gesprek. Opbouwend wordt er dan samen gezocht naar handige, concreet werkbare tools om deze werkpunten om te turnen naar meer evenwichtig, harmonieus samenwerken. De gecreëerde inzichten zijn zeer verruimend voor zowel de werkgever als de werknemer. Joboaches zijn terwijl ook een schouderklop voor de werknemer als de werkgever en puren de werksituatie verder uit! Ook bij echte knelmomenten kan de coach soelaas bieden! Puik werk trouwens!!

Carine Hoedt – sommelier/gastvrouw Wendy Vanhecke - chef aan zijn fornuis Resto Merlijn

 

Wijzelf (VVW Nieuwpoort) waren zeer tevreden van de lessen die gegeven werden voor de taalcoaching. Initieel zijn we dit gestart om slechts één werknemer zijn angst om Nederland te spreken te overwinnen en uiteindelijk hadden we drie werknemers die de lessen volgden. Het niveau van voorbereiding van de lesgeefster lag zeer hoog en er was een goede dialoog qua lespakket en timing. De taalcoaching heeft het werk nooit op een negatieve manier beïnvloed, eerder omgekeerd. De cursisten leerden elkaar ook kennen door de lessen, alsook de directie. Er werd een goede inschatting gemaakt van het huidige niveau van de cursisten. Ik hoop dat de cursisten nu nieuwe moed hebben om avondlessen te volgen.

Maarten Desloovere, Coördinator VVW Nieuwpoort

 

Onze ervaring vorig jaar en de laatste jaren is zeer positief. Op een heel toegankelijke manier wordt de medewerker gecoacht met als doel taal op maat van de client, de familie, de collega, de vrijwilliger te optimaliseren. De ondersteuning en begeleiding vertrekt vanuit concrete situaties vanop de werkvloer zodat de medewerkers direct handvaten krijgt om mee aan de slag te gaan.

Eveline Breye, Algemeen Directeur Sint Vincentius Kortrijk