Coach in regio Zuid-West-Vlaanderen:

voor begeleiding naar werk van jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt (WWIN) 

Als voorstander van inclusief ondernemen focust Mentor op goesting, competenties en talenten. We zien een team vol diversiteit als absolute meerwaarde. We staan open voor redelijke aanpassingen om zo de functie voor iedereen werkbaar te maken.    

contract onbepaalde duur – voltijds 

Mentor versterkt de competenties van werkzoekenden en werknemers én ondersteunt werkgevers in het uitbouwen van een duurzaam loopbaanbeleid. Om deze missie te realiseren, is Mentor op zoek naar versterking voor het team. We zoeken een enthousiast persoon die werkzoekenden wil coachen in hun loopbaan.  

Concreet coach je werkzoekende jongeren tussen 18 en 30 jaar in de regio Zuid-West-Vlaanderen, in een projectteam dat bestaat uit coaches en hulpverleners uit verschillende organisaties. Dit kadert binnen het project WWIN (Werk en Welzijn Integratie) trajecten voor jongeren en jongvolwassenen.  

 

Functie 

 • Als coach sta je in voor de intensieve begeleiding van de werkzoekende, met oog op activering op het einde van dit traject. De begeleiding gebeurt individueel, op tempo en op maat van de werkzoekende (outreachend indien nodig).  

 • Je bent de vertrouwenspersoon voor de werkzoekende, de compagnon de route die zowel aanklampend (samen met de werkzoekende) als empowerend (werkzoekende aan het stuur van zijn traject) werkt.  

 • Je ondersteunt de werkzoekende in het zoeken naar werk: bepalen van wensberoep, realistische matching met vacatures op de arbeidsmarkt, mogelijkheden naar ontwikkeling & opleiding, …  

 • Samen met de werkzoekende werk je  actief aan de randvoorwaarden die werk in de weg staan (zoals mobiliteit, kinderopvang, …) en je ondersteunt de werkzoekende door in het partnerschap correct door te verwijzen en indien nodig te vergezellen naar (partner)organisaties die werken op gebied van welzijn (drughulpverlening, justitie, geestelijke gezondheidszorg, …). 

 • Je werkt samen met collega’s in het interdisciplinair WWIN-team (coaches van Mentor, Groep Intro, CAW, de andere partners) en neemt deel aan regionaal case-overleg, werkgroepen en netwerk-momenten.  

 • Indien er binnenin de individuele begeleiding nood is, zijn er ook groepsmodules in het traject voorzien (maatwerk staat centraal, een groepsmodule zal niet altijd nodig zijn). Deze modules worden samengesteld op basis van de noden (arbeidsattitude, geestelijke gezondheidszorg, budget, …) en worden door een collega-coach of vormingsmedewerker gegeven, als WWIN-coach geef je input over de noden en behoeften van de werkzoekenden en help je vormingen uitwerken. 

 • Je bouwt een eigen netwerk uit en bouwt bruggen tussen organisaties, zowel intern (collega-coaches) als extern (werkgevers, VDAB, CAW, lokale besturen, doorverwijzers, …). 

 • Je gaat samen met de werkzoekende op zoek naar een geschikte (leer)werkplek.  

 • Je volgt de deelnemer bij werkplekleren en je biedt nazorg na de indiensttreding in het regulier bedrijf. 

 • Je staat in voor de administratieve opvolging van de trajecten (registratie van acties). 

Profiel 

 • Je hebt goesting om aan de slag te gaan met werkzoekenden tussen 18 en 30 jaar met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt.  

 • Je bent communicatief sterk en je werkt aanklampend en empowerend. Je bent empathisch zonder het finale resultaat uit het oog te verliezen.  

 • Je werkt vlot samen met anderen (zowel intern als extern) en hebt oog voor kwaliteit. Je bent organisatorisch vaardig en kan zelfstandig werken.  Daarnaast ben je administratief nauwkeurig.  

 • Begeleiding is maatwerk, je bent creatief, flexibel (naar zowel inhoudelijke als praktische aanpak) en discreet. Indien je hiervoor openstaat, is opleiding & begeleiding in groep een mogelijkheid.  

 • Het is een pluspunt als je ervaring hebt met tewerkstellingsbevorderende maatregelen, arbeidsbemiddeling en/of sollicitatietechnieken.  

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B (idealiter beschik je over een eigen wagen) en hebt er geen probleem mee om je regelmatig te verplaatsen. Mentor gebruikt ook Cambio deelwagens. 

 • Je hebt een goede kennis van het Nederlands. Kan je je ook uit de slag trekken in het Frans? Dat is een extra troef. 

Aanbod 

Je kan rekenen op een uitdagende job met ruime regelcapaciteit, zowel naar inhoud als naar werkuren. Je komt in een enthousiast team terecht met een 40-tal collega’s die je met plezier ondersteunen. Mentor heeft een vlakke structuur en staat onder meer gekend om zijn sterke dynamiek. 

Je coachingsgesprekken vinden plaats op externe locaties in Zuid-West-Vlaanderen: o.a. in Menen, Wervik en Wevelgem. 

Je hebt een bureau in Kortrijk (standplaats). Je kan je steeds rechtstreeks van thuis naar de cliëntgesprekken verplaatsen en omgekeerd. Occasioneel thuiswerk is mogelijk.  

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur.  

 • Verloning binnen PC329 B1C (na 6 jaar in dienst B1B). Relevante anciënniteit wordt gevaloriseerd.   

 • Maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering.   

Interesse? 

Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 5 maart 2023 naar info@mentorvzw.be met als onderwerp: sollicitatie WWIN.  

De verdere procedure is als volgt:  

 1. Kennismakingsgesprek met de 2 coördinatoren (45 min): donderdagavond 9 maart 2023  

 1. Praktische proef (cases) op dinsdagvoormiddag 14 maart 2023 (1u) 

 1. Psychotechnische vragenlijst met interview volgens afspraak op donderdag 16 maart of vrijdag 17 maart 2023 (1u) 

Indiensttreding: zo snel mogelijk. Alvast bedankt om bij interesse bovenstaande momenten zoveel mogelijk vrij te houden. Op 6 maart krijg je feedback over je kandidatuur.  

Wens je meer informatie over deze vacature ? Bel Veerle Decoo (coördinator) op het nummer 0473/86.27.91.